HISSMOVALLENS PEPSIDen 3 mars somnade Hissmovallens Pepsi in. Här vill familjen Ögnelod i Karlsborg hedra sin trogna följeslagare.

Pepsi är den första tax som vi haft och vi har lärt oss jättemycket av henne. Vi hade speciella band med denna tik som fick oss att fastna för taxarna.

Pepsi blev under sommaren 2012 opererad för äggstocksinflammation. Hon återhämtade sig bra och tanken var att hon skulle jaga på hösten efter lite träning och rehab. Hon hade kvar sitt glada humör och var pigg ända in i slutet.

När det gäller jakten var hon främst präglad på rådjur.  Pepsi hade riktigt bra drev som unghund, men var väldigt fäst vid oss och vi får ta på oss att hon utvecklades till en kortdrivare. Pepsi lämpade sig för så väl små såtar till stora. Hon var väldigt effektiv och tog snabbt upp och reste vilt bra. Hon höll dock inte i mer än 30 minuter som regel. På äldre dagar tyckte hon mycket om hare och drev gärna om den finns i såten.
Räv, var hennes specialitet.  Pepsi hade bra skärpa och har även grävlingar(ovan jord) och rävar på sitt samvete.

Pepsi blev också en mycket rutinerad eftersökshund med många “skarpa” eftersök på sin meritlista. Nu jagar hon i de stora härliga rådjursskogarna med sin kompis Hissmovallens Saga. Med stor saknad och sorg efter ett mycket långt och innehållsrikt liv tillsammans som familjemedlem och jaktkamrat.

Familjen Ögnelod