Är din hund klubbens nästa representant vid SM i drev för taxar? Har din hund presterat väl i samband med den gånga säsongens ordinarie drevprov ska du skicka in din anmälan till drevprovskommittén.

Varje lokalklubb i Sverige anmäler en hund och antalet deltagare vid själva SM är 10 ekipage samt fjolårets vinnare (som är direktkvalificerad). Kvalande hund skall ha startat på minst två ordinarie drevprov. Minst ett av kvalproven skall vara från drevsäsongen (1 okt. – 31 jan.) före gällande Drev-SM. Det är de två sist gjorda ordinarie drevproven med förstapris som räknas och minst ett av dessa två skall vara gjort utanför den egna lokalklubben. Vid lika poäng har den yngsta hunden företräde. Om hundarna mot förmodan är lika gamla får lotten avgöra. Det är sedan klubbens Drevprovskommitté som utser den hund med högst medelpoäng. Skaraborg får endast anmäla en hund och sedan är det HS i Svenska Taxklubben som utser Sveriges 10 bästa taxar samt förra årets vinnare som sedan får göra upp om mästerskapstiteln.

Närmare information om vilka regler för SM-uttagningen

Din anmälan skickar du till Niclas Geidvall, e-post niclasgeidvall@hotmail.com som är sammankallande i drevprovskommittén. Sista anmälningsdag är den 14 april.