Skaraborgs Taxklubb håller som bäst på att förbereda sig inför värdskapet för SM, i rådande Corona-tider. I skrivande stund arbetar vi utifrån tre olika scenarier.
Det första är att vi 1 – 2 november 2020 arrangerar ett vanligt SM för de taxar som kvalade förra jaktprovssäsongen och som också blivit uttagna att delta av Svenska Taxklubben.
Det andra är att vi arrangerar ett förenklat SM där vi analyserat alla Folkhälsomyndighetens krav och restriktioner som vi måste leva upp till. Det betyder att vi inte kommer att ha någon samling med lottning av provmark och domare. De kvalificerade hundarnas ägare får själv ordna med boende. Det blir inte heller någon gemensam middag. Kollegiet kommer att ske, med en av de två domarna för varje hund, närvarande med möjlighet att delta för den andre via Teams eller Skype. Prisutdelning kommer också att ske digitalt.
Det sista scenariot är att vi inte arrangerar något SM i år utan att det flyttas till nästa år. Då finns möjligheten att arrangera ett ”Stor-SM” med kvalade hundar från förra säsongen och kvalade hundar från den kommande säsongen. Beslut kommer att tas av Svenska Taxklubbens huvudstyrelse i oktober 2020.