Årets sommarutställning den 20 juni i Fornbyn i Skara är inställd. I stället kommer Skaraborgs Taxklubb att arrangera en sk. exteriörbedömning samma datum. Detta kommer att ske på Ekebergs gård utanför Tidaholm. Domare är Bo Wallin. Anmälan görs till följande e-post: utstallning@taxklubb.tuana.io senast 31 maj. 

Det kommer att vara platsbegränsning. Vi kommer att följa Svenska Kennelklubbens regler för exteriörbedömning. Vidare följer vi också Folkhälsomyndighetens restriktioner som i skrivande stund är att folksamlingar får maximalt uppgå till åtta personer. Exteriörbedömning riktar sig till uppfödare och hanhundsägare som är i behov av ett exteriört kvalitetspris för att hunden ska gå i avel i den närmaste framtiden.
Exteriörbedömning under pandemin | Svenska Kennelklubben (skk.se)

Vi kommer också att prioritera hundar som har sina bruksmeriter/jaktmeriter klara men som saknar en utställningsmerit för att kunna få ut sitt jaktchampionat. 

När du anmält din hund kommer du att få en bekräftande mail från  oss när du ska möta upp på Ekebergs gård. När du fått denna bekräftande mail betalar du in en startavgift på 500 kr till Skaraborgs Taxklubbs bankgira 5600-6497.

Vi ber om förståelse för att inte alla kommer att kunna delta på denna exteriörbedömning. Vi hoppas och tror att pandemiläget är annorlunda till hösten och att vi då ska kunna genomföra vår höstutställning som planerat den 12 september.

//Utställningskommittén i Skaraborgs Taxklubb