Skaraborgs taxklubb arrangerar årsmöte lördag 2 mars kl. 15.00 vid Löfwings Ateljé och Café i Broddetorp. I samband med årsmötet kommer författaren och Erik Wilsson att hålla ett föredrag ”Historien om människan och hunden” som började för mer än 15 000 år sedan.

Under dessa år har människan förändrat hunden – utseendemässigt och mentalt. Generation för generation har det som en gång var en varg blivit till en mångfald av hundtyper som ska fylla en funktion; som vallhundar, jakthundar, boskapsvaktare, draghundar och inte minst sällskapshundar. Hunden är i så måtto människans spegel. Erik Wilsson är fil.dr. i zoologi och har disputerat på en avhandling om den tidiga uppväxtmiljöns inverkan på hundars beteenden. Han har i flera år arbetat som utbildningschef vid statens hundskola i Sollefteå. Han är författare och medförfattare till flera böcker om hundbeteenden, hunddressyr och jakt. 

Vill du vara med på årsmötet anmäl dig till Niclas Geidvall niclasgeidvall@hotmail.com. Förutom sedvanligt årsmöte, utdelning av vandringspriser kommer vi att uppmärksamma alla nya taxar som blivit champions, årets hundar för 2023 samt förtjänsttecken. Handlingar till årsmötet kommer att läggas ut på klubbens hemsida två veckor innan årsmötet. Efter årsmöte och föredrag kan vi njuta av Linda Löfwings goda mat. Klubben subventionerar maten för sina medlemmar. Så, skynda dig att anmäla dig!
Handlingar till årsmötet