Vill du lära dig mer om viltspår? Vill du lära dig hur ett viltspårprov går till? Missa inte detta utbildningstillfälle!

Viltspår är en utmärkt aktivitet för att stimulera hunden fysiskt, mentalt och är även stärkande för relationen mellan förare och hund. Viltspårprov är till för att kontrollera hundens och hundförarens kunskaper i att söka efter skadat klövvilt. Ett tränat viltspårekipage fyller en viktig funktion vid jakt eller trafikolycka, då hunden kan används till eftersök av skadat klövvilt. Enligt jaktlagstiftningen, ska en eftersökshund snabbt finnas tillgänglig vid en eventuell skadeskjutning av klövvilt, likaså vid trafikolycka med vilt då detta sprungit till skogs, är en vältränad viltspårhund en ovärderlig resurs att kalla in.

Vill du delta med din hund behövs inga förkunskaper. Du kommer att få lära dig hur hur viltspår går till och hur du tränar din hund och du kommer att få både en praktisk och teoretisk kunskap. Din hund kommer få göra det den är bäst på och gillar, nämligen att använda nosen! Viltspår är en mycket bra aktivering av din hund och du väljer själv om du vill hålla på med riktiga eftersök, tävla eller bara göra något kul och stimulerande med din hund.

Målet med kursen är att ekipagen efter avslutad kurs ska kunna starta på ett anlagsprov.

Anmälan görs till Skaraborgs Taxklubb, e-post: kontakt@taxklubb.tuana.io
Pris: 900 kr
, anmälningsavgift betalas in till klubbens bankgiro 5600-6497
Kursdagar: Måndagar kl.18.00, start 24 april, 8 maj, 15 maj och 22 maj
Plats: Kjells vapen, Götene.
Utrustning: Spårlina max 10 meter lång, sele eller spårhalsband
Ta med eget fika!
Eventuella frågor ring Maria Nordström: 070-890 74 80

OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn!