Den 2 september kl. 09.30 hälsar Skaraborgs Taxklubb dig välkommen till en spännande Taxdag! Platsen är Kjells Vapen i Götene. Då har du möjlighet att testa vattenviltprov, viltspårprov, lära mer om hur det går till på utställning, konstgrytträning och ta del av de nya drevprovreglerna som gäller från och med i år. Du får också möjlighet att umgås med trevliga människor som brinner för just taxen!

Vattenviltprov finns som provform i Finland. Nu vill Svenska Taxklubben under ledning av Johan Axelsson, undersöka intresset för denna provform även i Sverige. Därför erbjuder vi en prova-på-dag Vi håller hus i Götene hos Kjells Vapen.i Götene som ligger mellan Skara och Mariestad. Det är andra året som vi genomför detta och arrangemanget var mycket uppskattat av deltagarna i fjol. Denna aktivitet pågår hela dagen.

Du har möjlighet att anmäla din hund till viltspår prov, anlagsprov om den inte startat tidigare eller öppen klass om den redan klarat anlagsprovet. Vill du starta så är anmälningsavgiften 300 kr vilket betalas direkt till domaren i skogen. Provrutorna ligger i nära anslutning till Kjells Vapen. Vill du bara lära mer om denna gren så är vi behjälpliga under hela dagen. Ansvarig för viltspårproven är Roger Johansson. Tidpunkt för start avtalas individuellt.

09.30 Start vattenviltträning i regi av Johan Axelsson. Denna gren kan testas under hela dagen. Konstgrytträning under ledning av Gerhard Lilliestierna. Denna gren kan också testas under hela dagen.

10.30 Fika. Vi bjuder på kaffe med tilltugg.

Kl. 11.00 Utställningsträning. Lär dig hur det går till på utställning. Träna din hund att stå på bordet och gå i ringen. Ansvarig för denna aktivitet är Maria Nordström och Ingvar Larsson.

Kl. 12.00 Lunch. Ta med egen lunch. Det finns grillmöjligheter om vädret tillåter.

Kl. 13.00 Nya drevprovsregler träder i kraft i år. Vad är det som gäller? Vad ska till för att lyckas på drevprov. Gerhard Lilliestierna går igenom de nya reglerna. Det kommer också att finnas mycket erfarenhet av denna provform bland deltagarna.

Vill du vara med? Bindande anmälan görs till Maria Nordström senast 28 augusti 2017:
e-post: maria.e.nordstrom@gmail.com eller mobil: 070-890 74 80

Välkommen!