Lördagen den 1 september var det dags för årets Taxdag på Kjellsvapen, Götene. Dagen till ära visade sig solen och det blev en varm och trevlig dag med många taxar och taxägare. 
Cirka 100 personer från olika delar av Sverige (inte bara Skaraborg) och även från Norge besökte vårat evenemang, för att se vad våra taxar kan göra. Det fanns under dagen taxar i alla hårlagen representerade, även fanns alla storlekarna representerade. 

Maria Nordström och Gerhard Lilliestierna hälsar alla välkomna!

Alla som ville fick möjligheten att pröva på agility, vattenapportering, viltspår, gryt, ringträning inför utställning och fick diskutera och ställa frågor om jaktprov.  Gerhard Lilliestierna och Maria Nordström hälsade alla besökarna välkomna och berättade vad som fanns att göra under dagen.
Johan Axelsson pratade om hur vattenviltprov går till och visade upp att taxen också kan apportera i vatten. Sedan fick de som ville prova på att få sina taxar att apportera änderna i vattnet, vissa tog sig an uppgiften direkt, andra behövde peppas mer och vissa vägrade att ens sätta tassen i vattnet. 
Agility och rallylydnad demonstrerades av Josefin Berggren från Nossebro som tävlar med sin långhåriga dvärgtax hane. Roligt och lärorikt att se en tax hoppa över hinder, springa genom tunnlar och att gå slalom, en rolig form att aktivera både hund och ägare. 
Vid konstgrytet, som Gerhard och Jan -Olof Thorsén hade hand om  fanns möjlighet för taxarna att få testa på att “jaga” räv och grävling, det var taxar av olika storlekar och hårlag som prövade på under dagen.
Det fanns några kortare viltspår för de som ville prova på det under dagen, Maria förklarade och visade upp vad som behövdes för att lägga och träna viltspår. Det var ca 10-12 taxar av olika storlekar och hårlag som provade på spåren under dagen. 
En lättare utställningsträning genomfördes för alla som var intresserade. Maria Nordström och Ingvar Larsson visade och förklarade hur en utställning går till, vad man ska tänka på och hur man visar upp sin hund på bästa sätt. Alla som ville fick sedan prova på och träna att gå i utställningsringen och att bli upplyfta på domarbordet och att domaren tittar igenom hunden, precis som på en utställning. 
Under dagen fick man även information och diskutera om hur man jagar in sin tax och hur ett drevprov går till och hur man gör att lyckas med sitt jaktprov. 
(Klicka på bilderna nedan för att se dem i sin fulla storlek.)