Prova agility med sin tax.

Söndagen den 1 september hälsar Skaraborgs Taxklubb dig välkommen till en spännande Taxdag!

Då har du möjlighet att testa vattenviltprov, viltspår, lära mer om hur det går till på utställning, konstgrytträning, och ta del av hur du lyckas på drevprov och grytprov. Du får även möjlighet att testa agility.

Och, glöm inte bort att du också får möjlighet att umgås med trevliga människor som brinner för just taxen i alla dess former och storlekar!
Vi jobbar under parollen ”Det finns en tax för alla”.

  • Vattenviltprov finns som provform i Finland. Det är fjärde året som vi genomför detta och arrangemanget var mycket uppskattat av deltagarna i fjol.
    Vattenviltträning i regi av Johan Axelsson. Denna gren kan testas under hela dagen.
  • Prova-på-viltspår. Du har möjlighet att delta med din hund på viltspår. Stig Holmqvist och Emelita Persson lär ut hur du ska lyckas med viltspår. De kommer att lägga korta “prov-på-spår” som du och din hund får testa.
  • Prova-på-Konstgryt under ledning av Gerhard Lilliestierna och Jan-Olof Thorsén. Detta kan man prova på under hela dagen.
  • Genomgång av grytprov. Hubert Niklas Karlsson och Johan Axelsson berättar hur grytprov och träningar går till. Och svarar på era frågor.
  • Drevprovsgenomgång för nybörjare. Vad är det som gäller? Vad ska till för att lyckas på drevprov. Gerhard Lilliestierna och Robert Johansson går igenom drevprovsreglerna. Det kommer också att finnas mycket erfarenhet av denna provform bland deltagarna.
  • Utställningsträning. Lär dig hur det går till på utställning. Träna din hund att stå på bordet och gå i ringen. Ansvarig för denna aktivitet är Maria Nordström.

NÄR: Söndag 1 september 2018
TID: från kl. 10.00
PLATS:Kjells Vapen i Götene
Medtag gärna egen stol då det kan vara ont om sittplatser!